Jane Fonda

Biti star ni težko, težko je biti mlad

Julia Louis-Dreyfus v svojem podkastu, naslovljenem Wiser than me (Modrejša od mene), intervjuva zrele ženske ikone, ki še vedno puščajo pečat. Njeni pogovori so polni humorja, modrosti, ženske energije, neprizanesljive odkritosti in neposrednosti, ki si jo vse preveč žensk dovoli šele v zrelih letih. Njene gostje so ženske, ki imajo kaj povedati – igralke, pisateljice, aktivistke, modne ikone ... Vsaka drugačna, vsaka posebna, a vsaka taka, od katere se lahko kaj naučimo.

nika-svetec

Nika Svetec, kraljica pralin

Naj najprej zapišem, da bi si po mojem za tale članek zaslužila dodatek. Ker sem prvič v življenju doživela prevelik odmerek čokolade. Pravzaprav sem mislila, da sem proti njej odporna, saj že od malega skrbim, da ne bi prišlo do abstinenčne krize, a sem se v čokoladni atelje Bon Bon v Kamniku odpravila zjutraj, še pred zajtrkom. Napaka!

Iris Magajna

Ni me več strah smrti, strah me je, da ne bi živela

Mariborčanka Iris Magajna pravi, da jo je življenje preizkušalo že v mladosti. Veliko je imela izzivov z zdravjem, med drugim so ji zdravniki celo napovedali, da ne bo nikoli imela otrok, pa je danes mamica treh. Težave je vedno prebrodila z optimizmom, življenje namreč jemljemo vse preveč resno. Da je to res, je med drugim spoznala, ko je pri tretjem porodu doživela presunljivo obsmrtno izkušnjo; ta ji je, skupaj s spoznanji v času rehabilitacije, povsem spremenila pogled na življenje. »Ni me strah smrti, strah me je, da ne bi živela,« pravi.

Brez dlake

Prikaži več
Sanacija po poplavah